Всеукраїнський тиждень профосвіти. Науковцями УІПА розроблено та апробовано програму з адаптації та передачі методики використання сучасних інновацій у професійному навчанні

 

Представниками кафедри харчових технологій, легкої промисловості і дизайну, доцентом А. Нікуліною, професором М. Рябчиковим, професором О. Литвиним, доцентом С. Нечіпор, Д. Борисенко; професором Т. Лазарєвою, профеосром І. Цихановською, доцентом О. Александровим, старшим викладачем О. Благій та Т. Гонтар, була розроблена та апробована програма з адаптації та передачі методики використання сучасних інновацій у професійному навчанні для професій галузі швейного та харчового профілю.

У програмі брали участь понад 60 представників навчальних професійних (професійно-технічних) закладів України.

Учасники практичного семінару отримали ґрунтовну наукову інформацію щодо загальних питань з цифрової грамотності педагога, організації та планування професійного навчання для підготовки професій швейного й харчового профілю, інклюзивної освіти.

Також розкриті питання для професій швейного профілю:

  • основи трендпрогнозування виготовлення хутряного одягу;
  • актуальний матеріал для виготовлення одягу;
  • інновації в промисловості: особливості залучення 3D-технологій;
  • свідоме споживання та розвиток сучасного оснащення підприємств галузі;
  • автоматизація промисловості і науково-технічний прогрес у галузі;
  • створення мудбордів у fashion-світі. Fashion-аналітика щодо особливостей виготовлення поясних виробів.

Для професій харчового профілю:

  • нанотехнології у харчовій промисловості;
  • наносуспензії у виробництві десертної продукції;
  • ГМО – технології майбутнього;
  • інноваційні харчові технології виробництва продукції оздоровчого призначення;
  • формування здоров'язберігаючої компетентності майбутніх інженерів-технологів харчової галузі.