Представниками кафедри харчових технологій, легкої промисловості і дизайну, доцентом А. Нікуліною, професором М. Рябчиковим, професором О. Литвиним, доцентом С. Нечіпор, Д. Борисенко; професором Т. Лазарєвою, профеосром І. Цихановською, доцентом О. Александровим, старшим викладачем О. Благій та Т. Гонтар, була розроблена та апробована програма з адаптації та передачі методики використання сучасних інновацій у професійному навчанні для професій галузі швейного та харчового профілю.
У програмі брали участь понад 60 представників навчальних професійних (професійно-технічних) закладів України.
Учасники практичного семінару отримали ґрунтовну наукову інформацію щодо загальних питань з цифрової грамотності педагога, організації та планування професійного навчання для підготовки професій швейного й харчового профілю, інклюзивної освіти.
Також розкриті питання для професій швейного профілю:
- основи трендпрогнозування виготовлення хутряного одягу;
- актуальний матеріал для виготовлення одягу;
- інновації в промисловості: особливості залучення 3D-технологій;
- свідоме споживання та розвиток сучасного оснащення підприємств галузі;
- автоматизація промисловості і науково-технічний прогрес у галузі;
- створення мудбордів у fashion-світі. Fashion-аналітика щодо особливостей виготовлення поясних виробів.
Для професій харчового профілю:
- нанотехнології у харчовій промисловості;
- наносуспензії у виробництві десертної продукції;
- ГМО – технології майбутнього;
- інноваційні харчові технології виробництва продукції оздоровчого призначення;
- формування здоров'язберігаючої компетентності майбутніх інженерів-технологів харчової галузі.