Колектив кафедри ресторанного, готельного та туристичного бізнесу ННІ «Українська інженерно-педагогічна академія» Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна впроваджує інноваційні підходи до освіти завдяки гранту отриманому доцентом Ганною Запаренко в межах програми підтримки випускників House of Europe.
На грантові кошти було придбано комплект професійного устаткування для реалізації технології sous vide, а саме: апарат низькотемпературного приготування Hurakan, вакуумний пакувальний Lavezzini та гофропакети, а також гастроємність.
Технологія sous vide відноситься до елементів молекулярної кухні і передбачає приготування страв у вакуумі за зниженої температури. Це дозволяє отримати більш якісну та смачну продукцію, зберегти більше харчових і біологічно активних речовин їжі, забезпечуючи організм людини дефіцитними у харчуванні компонентами.
Отримане устаткування буде використано в навчальному процесі за освітньою програмою "Інноваційні харчові технології" спеціальності G13 Харчові технології", а також у наково-дослідній роботі здобувачів освіти.
Проєкт реалізований за ініціативою доцента Ганни Запаренко та за участю старшого викладача Івана Галясного.