Спеціальність G13 Харчові технології (освітня програма Інноваційні харчові технології) спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців в галузі впровадження інноваційних або вдосконалення існуючих технологій, випуску на їх основі харчових продуктів з новими споживчими та функціональним властивостями, управління якістю та безпечністю харчової продукції.
Орієнтована на реалізацію найбільш пріоритетного напряму розвитку, а саме створення в Україні індустрії продуктів здорового харчування, підвищення якості продуктів, а також просування їх на міжнародні ринки. Універсальність спеціальності обумовлена єдиним підходом щодо організації виробництва на різноманітних підприємствах і базується на ґрунтовному опануванні комплексу спеціальних дисциплін.
Спеціальність G13 Харчові технології належить до переліку спеціальностей, що мають особливу підтримку держави, навчання здійснюється за кошти державного замовлення, а також кошти фізичних і юридичних осіб на освітніх рівнях бакалавр, магістр.
Практична підготовка здійснюється на провідних підприємствах харчової промисловості та в закладах ресторанного господарства в Україні та за кордоном (Греція, Італія, Болгарія, Туреччина, Німеччина, Великобританія, Польща). Переважна частка здобувачів вищої освіти отримують працевлаштування ще до випуску із університету. Спеціальність є високо затребуваною на ринку праці в усіх країнах світу.
Випускники спеціальності працюють на посадах керівників харчових підприємств і закладів ресторанного господарства, керівників виробничих підрозділів харчових підприємств, шеф-кухарів, шеф-кондитерів, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти (рівень магістр), а також технологів, фахівців із харчових технологій, фахівців із контролю якості харчової продукції, помічників керівників виробничих підрозділів харчових підприємств (рівень бакалавр).
Детальніше про спеціальність можна дізнатися за посиланням