Кафедра маркетингу та торговельного підприємництва ННІ “Українська інженерно-педагогічна академія” ХНУ імені В.Н. Каразіна запрошує усіх бажаючих приєднатися до курсу : «Європейський досвід експертизи товарів в митній справі» в рамках проєкту: ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH «European concept of dynamic regulation and coordination of examination of goods in customs affairs» (EDETMS) / «Європейська концепція динамічного регулювання та координації експертизи товарів у митній справі».
Passcode: 844092
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ*
Дата та час проведення занять |
Тема |
Доповідач |
|
1 тиждень 14.04-18.04. 2025 р. |
15.04.2025 р. о 17.00 |
Тема 1. Історія формування митних відносин в країнах Європейського Союзу (ЄС) |
Вікторія ЧОБІТОК, д.е.н., професор |
16.04. 2025 р. о 17.00 |
Тема 2. Митна політика ЄС
|
Вікторія ЧОБІТОК, д.е.н., професор |
|
17.04.25 р. о 17.00 |
Тема 3. Розвиток системи митних експертиз: європейський досвід. Нетарифне регулювання. Заходи офіційного контролю. |
Віра НОСОВА, керівник відділу консалтингу компанії «ILOC»
|
|
2 тиждень 21.04-25.04. 2025 р. |
22.04. 2025 р. о 17.00 |
Тема 4. Порядок та принципи проведення митних експертиз харчових продуктів згідно вимог ЄС |
Аліна ПАК, к.т.н., доцент |
23.04.2025 р. о 17.00 |
Тема 5. Експертиза свіжих та перероблених плодів та овочів у митних цілях в країнах ЄС |
Аліна ПАК, к.т.н., доцент |
|
24.04.2025 р. о 17.00 |
Тема 6. Експертиза яєць та яєчних продуктів у митних цілях в країнах ЄС |
Аліна ПАК, к.т.н., доцент |
|
3 тиждень 28.04-02.05. 2025 р. |
29.04.2025 р. о 17.00 |
Тема 7. Європейські вимоги щодо якості та безпечності продукції в митній справі |
Інна САБАДАШ, начальник управління товарознавчих, криміналістичних та інженерно-технічних досліджень Спеціалізованої лабораторії експертних досліджень Держмитслужби, к.ю.н., старший дослідник |
30.04.2025 р. о 17.00 |
Тема 8. Експертиза хлібобулочних виробів у митних цілях в країнах ЄС |
Марина ЧУЙКО, к.т.н., доцент |
|
01.05.2025 р. о 17.00 |
Тема 9. Експертиза зерноборошняних товарів у митних цілях в країнах ЄС |
Олександра КАЧУР, провідний технік-лаборант ТОВ «ВЛАСІВСЬКИЙ МІРОШНИК» |
|
4 тиждень 05.05-09.05. 2025 р. |
06.05.2025 р. о 17.00 |
Тема 10. Експертиза цукристих кондитерських виробів у митних цілях в країнах ЄС |
Марина ЧУЙКО, к.т.н., доцент |
07.05.2025 р. о 14.00 |
Тема 11. Фальсифікація товарів: загальні поняття. Види та засоби фальсифікації в Європейських країнах |
Руслан МОРОЗ, в.о. першого заступника начальника Харківської митниці, радник митної служби І рангу; Катерина ГУНЬКО, к.е.н., начальник управління по роботі з персоналом Харківської митниці, радник митної справи І рангу. |
|
08.05.2025 р. о 17.00 |
Тема 12. Експертиза борошняних кондитерських виробів у митних цілях в країнах ЄС |
Марина ЧУЙКО, к.т.н., доцент |
|
5 тиждень 12.05-16.05. 2025 р. |
13.05.2025 р. о 17.00 |
Тема 13. Досвід ЄС у експертному дослідженні харчових жирів |
Тетяна ЧОРНА, к.х.н., доцент |
14.05.2025 р. о 17.00 |
Тема 14. Досвід ЄС у експертному дослідженні смакової групи товарів |
Тетяна ЧОРНА, к.х.н., доцент |
|
15.05.2025 р. о 17.00 |
Тема 15. Досвід ЄС у експертному дослідженні молочної групи товарів |
Тетяна ЧОРНА, к.х.н., доцент |
* - в розкладі можуть відбуватися зміни, слідкуйте за повідомленнями в соціальних мережах
Тривалість зайняття 45 хв.
За результатами успішного проходження курсу учасники отримають сертифікат на 180 годин.
Для участі у курсі необхідно пройти реєстрацію.
Чекаємо усіх бажаючих!