Фінальний етап VII Міжнародного конкурсу інноваційних та пошукових студентських наукових робіт «Black Sea Science» відбувся 21-29 березня. Конкурс щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою ISEKI-Food Association та Black Sea Universities Network. Його мета: розширення міжнародних зв’язків, активізації наукової роботи студентів як найважливішого фактора формування фахівців, залучення студентів до участі у наукових програмах, проєктній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності.
У секції «Харчова наука і технології» магістрант кафедри харчових технологій, легкої промисловості і дизайну Олександр БЛОХІН та курсант кафедри логістики підрозділів Національної академії Національної гвардії України Дмитро КЕЛЛЕР представили спільний проєкт (в рамках договору про наукове співробітництво між УІПА та НАНГУ) на тему «Innovative Technology for Cracker Biscuits with Increased Nutritional Value». Проєкт виконаний під керівництвом доктора технічних наук, професора Ірини ЦИХАНОВСЬКОЇ (УІПА) і кандидата технічних наук, доцента Лідії ТОВМИ та відібраний у результаті сліпого рецензування вітчизняними та зарубіжними експертами на попередніх етапах конкурсу серед 90 робіт з 10 країн.
За результатами публічної доповіді та подальшої дискусії проєкт нагороджено сертифікатом ІІІ ступеня.
Дякуємо організаторам конкурсу, які в таких складних умовах чудово організували та провели науковий захід.
Пишаємося здобутками нашого магістранта та курсанта НАНГУ й їхніх наукових керівників. Бажаємо творчої наснаги, нових ідей та втілення задуманих проєктів!