Ця професія – одна з найдинамічніших та найстабільніших. Оскільки мережі підприємств харчового та ресторанного господарства постійно розширюються – від закладів швидкого харчування до вишуканих елітних ресторанів.
Випускники цієї спеціальності забезпечені робочими місцями завжди, тому що підприємства харчової промисловості працюють ефективно, а це сприяє постійному зростанню потреб у харчових продуктах, збільшуються обсяги виробництва, розширюється асортимент та підвищується якість.
Після закінчення академії ви зможете працювати:
− виробництво. Харківська область належить до регіонів із розвиненою промисловістю. У нашій області є багато переробних підприємств м’ясо-молочного виробництва;
− освіта. Ви отримаєте диплом із правом викладати дисципліни харчового спрямування в технікумах та училищах;
− значна кількість наших випускників працює в закладах харчової галузі: ресторанах, кафе та їдальнях на керівних посадах.
Наприклад, практика студентів 1-2 курсів здійснюється в закладах ресторанного господарства («Сільпо», «Рост», «Клас»); 3-4 курсів – на підприємствах (Безлюдівський м’ясокомбінат тощо).
Ви вивчите такі дисципліни, як:
− технологія виробів харчової галузі;
− процеси та обладнання харчової галузі;
− товарознавство та контроль якості харчових продуктів.
Детальніше про спеціальність можна дізнатися за посиланням