У період з 3 по 7 червня доцентка кафедри ресторанного, готельного та туристичного бізнесу Української інженерно-педагогічної академії Ганна ЗАПАРЕНКО взяла участь у програмі мобільності для освітян від House of Europe та відвідала кафедру харчових технологій і нутриціології (Department of Food Science and Human Nutrition) Сільськогосподарського університету Афін (Agricultural University of Athens).
В межах програми мобільності пані Ганною було проведено семінар для магістрантів і аспірантів Сільськогосподарського університету Афін на тему «Підходи до розроблення технологій борошняних виробів із заданою харчовою цінністю».
Проведено робочу зустріч із професором Іоанною МАНДАЛА та професором Ніколаосом СТОФОРОСОМ, а також налагоджено зв'язок із професором Джинуа ЗУО з Пекинської Академії сільського господарства та лісівництва (Китай) щодо подальшої наукової співпраці між нашими навчальними закладами.
Відвідано лабораторне заняття професора Іоанни Мандала з харчової інженерії для здобувачів 3 курсу спеціальності «Харчові технології» на тему «Віскозиметрія».
Відвідано лабораторії кафедри харчових технологій і нутриціології:
- лабораторію харчової мікробіології та біотехнології;
- лабораторію виробництва та дослідження якості молочних продуктів;
- лабораторію виробництва харчових продуктів;
- лабораторію контролю та аналізу якості харчових продуктів;
- лабораторію енології та алкогольних напоїв.
Як ще один позитивний результат візиту до Сільськогосподарського університету Афін ‒ отримано запрошення для здобувачів УІПА спеціальності 181 «Харчові технології» для проведення наукових досліджень на базі АУА, а також для викладачів для підвищення кваліфікації.